Wednesday, July 4, 2007

Atât de târziu... sau devreme

E aproape ora 4:00 dimineaţa. Sau noaptea... Nu ştiu cui aparaţine acest moment mai mult.

Nu ştiu în ce colţuri de case se ascund alte gânduri. Cine mai aude lătratul îndepărtat al câinilor? Sau zgomotele rare şi înfundate ale maşinilor ce trec răzleţ pe strada din apropiere, crăpând pentru un moment, liniştea profundă dar fragilă a nopţii.

Cel mai pregnant se aude ticăitul sacadat al ceasului albastru, de birou, în contrast cu liniştea sufletului de lângă mine. O linişte care pare ruptă din noaptea de afară, întreruptă din când în când de sunetul mătăsos al picioarelor goale, care se mişcă unul peste celălalt, într-o unduire somnoroasă a trupului.

Încerc un sentiment ciudat de aparentă singurătate, privind în golul adânc al întunericului. Şi pentru că e doar aparentă, mă cufund în mirosul dulce al acestui suflet, trezind un foşnet scurt de cearșaf şi un zâmbet.

E atât de târziu pentru ieri... şi atât de devreme pentru azi...


4 comments:

  1. uite, acuma bate vantul, strada pe care stau e la fel de pustie ca cea pe care o descrii tu....la mine singuratate e lichida, si parca se descompune si se dezintegreaza in fiecare element din jur....ceasul care ticaie enervant, cartile neterminate, dar si cele neincepute, si alte obiecte.....daca deschid geamul si simt vantul putin rece prin par, am senzatia ca fragmentele de singuratate sunt luate pe sus...si desi astept ca asta sa ma elibereze.....ma apasa urma grea lasata de ele

    ReplyDelete
  2. uneori cred ca singuratatea e doar o impresie. daca vrei poti sa te simti singur si sa exacerbezi sentimentul... daca nu, nu; ar putea fi foarte simplu, nu trebuie decat sa te gandesti la toti oamenii care sunt departe, care fac altceva decat sa stea cu tine in momentul respectiv, sau iti poti aduce aminte de toti cei pe care ii cunosti, sa te bucuri ca i-ai cunoscut si poti chiar suna pe cineva... in general, o voce cunoscuta si simpatica salveaza multe clipe care stau sa moara :)

    ReplyDelete
  3. Bine, am inteles, ti-ai pus-o, astepti felicitari?

    ReplyDelete
  4. ra, ma bucur ca oamenii vor sa creada ca altii fac ceea ce isi doresc ei sa fi facut :). probabil ca n-as scrie niciodata despre a mi-o pune, lucrurile astea sunt prea faine si prea intime ca sa le imparti cu ceilalti.

    ReplyDelete